Logo Loading
Ingrijpende energetische renovatie.

Ingrijpende energetische renovatie.

Je  kan bij Bouwwerken De Buck niet enkel terecht voor nieuwbouwwoningen, ook voor een energetische renovatie van je woning ben je bij ons aan het juiste adres!

Wat houdt een ‘ingrijpende energetische renovatie’ juist in?

Dit is een project waarbij je minstens 75% van de buitenmuren van je woning (na)isoleert en de opwekkers voor een specifiek binnenklimaat vervangt.

Kortom:

  • woning doorgedreven (na)isoleren: je moet minstens 75% van de buitenschil van je woning (na)isoleren. Concreet gaat het om de thermische isolatie van je dak, ramen, muren en vloeren die in contact staan met buitenomgeving.
  • verwarmingsinstallatie vervangen:  je moet de technische installatie voor het verwarmen van de woning en het sanitair warm water vernieuwen. Dit komt neer op een nieuwe verwarmingsketel, warmtepomp of zonneboiler.
  • ventilatiesysteem plaatsen: bij een energetische renovatie met een bouwvergunning moet je ook een nieuw ventilatiesysteem installeren. Daarvoor moet je een erkende ventilatieverslaggever aanstellen.
  • hernieuwbare energie: je dient tevens te investeren in milieuvriendelijke energie, dit kan onder de vorm van zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, …

Belangrijk is dat je pas van een IER-renovatie kan spreken als je een bouwaanvraag of stedenbouwkundige melding indient. Hiervoor is de medewerking van een architect vereist en van een EPB verslaggever.
Doe je deze werken zonder bouwaanvraag kom je niet in aanmerking voor financiële voordelen. Meer informatie kan je hierover vinden via deze link.

Op de volgende foto’s kan je zien hoe een gedateerde woonst zal worden omgetoverd tot een stijlvolle, unieke en energiezuinige woning.

Heb je ook plannen om je woning grondig te renoveren? Twijfel niet om contact op te nemen!

Enter your keyword